Forstår du hvad huden siger?

Forstår du hvad huden siger?

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om hudens tegn og det kan du læse her, men jeg tænker faktisk tit på, hvorfor det er blevet “almindeligt” at have bumser op til menstruation, være opppustet sidst på dagen, have vilde (mærkelige) cravings som gravid, eller få at vide hos lægen af man nu for 4. gang skal på en hård kur mod akne.

Det synes jeg faktisk er rigtig ærgerligt og det er blevet min mission at hjælpe dig på naturligvis, hvis dette dog er en bekymring/irritation for dig. Jeg synes nemlig det er lidt en ærgelig tendens, at man ofte skal have medicin for alverdens ting, da det ofte skaber store bivirkninger.

Problemer med maven?

Hvis du lider af oppustethed, tilbagevendende forstoppelse, diarre, ubehag eller voldsom mæthed efter måltider kan det være tegn på at din mave kræver lidt kærlighed. Det kan være tegn på at du spiser noget du ikke kan fordøje. Tag evt. et tilskud mælkesyrebakterier så fordøjelsen har de bedste betingelser. Forsøg evt. at udelukke bestemte fødevare, som typisk kan sætte fordøjelsen ud af kurs. Det kan være komælk, hvedemel og for nogle al gluten.

Bumser op til menstruation?

Det kan være tegn på at dine hormoner har brug for lidt ekstra støtte for at komme i balance. Det kan kræve lidt forskelligt, men specielt gode fedtsyre, mindsk indtaget af sukker, komælk og gluten. Husk også gode proteiner til hvert måltid.

Cravings under graviditet

Dette kan være tegn på at kroppen har brug for ekstra vitaminer, mineraler og fedtsyre. Vær obs på at få så mange grøntsager som muligt sammen med en god kvalitets vitaminpille. Det kunne være OmniX fra Biosym.

Hårtab efter graviditet/amning

Dette er også tegn på at kroppen har brug for lidt ekstra, da barnet har fået alle de gavnlige vitaminer, mineraler og fedtsyre (heldigvis), men det kan betyde at du er i mangel. Se evt. dette indlæg omkring boost at håret efter graviditet/amning.

Hævede øjne om morgenen?

Dette kan være tegn på at du indtager noget om aftenen som kroppen ikke kan omsætte. Det kunne være raffineret salt, så erstat hellere med en havsalt eller urtesalt da de indeholder langt flere gavnlige mineraler end raffineret salt som blot laver ravage i vores væskebalance.

Det kan også være tegn på et stort sukkerindtag fra raffineret sukker. Lav hellere noget lækkert selv evt. disse choko-muffins eller nyd lidt mørk 80% chokolade. En skinroller (enden uden dupper) elle gua sha kan dog få de hævede øjne til at forsvinde på ganske få minutter, men husk også årsagen til hvorfor de kom.

Tilbagevende akne?

Dette kan der være flere årsager til, men ofte kommer det, da vi ikke spiser varieret nok, farverigt nok, manglende grøntsager eller ikke får nok gavnlige fedtsyre indefra.

Prøv at tage billeder af hvert måltid de næste tre dage og måske vil du opdage hvor lidt varieret vi faktisk spiser. Det kan også hænge sammen med inflammation i kroppen, så tænk altid på at leve anti-inflammatorisk.

Eksem (også hos børn)

Dette er et råb fra dit immunforsvar. Du indtager højst sandsyndling nogle fødevare kroppen ikke kan fordøje. Dette er typisk komælk som nummer et, gluten, sukker og farvestof fra slik.

Tag et tilskud mælkesyrebakterier som støtter immunforsvaret og tilskud af ekstra d-vitamin. Der er jeg rigtig glad for Purepharma D, da de indeholder kokosolie for at sikre en god optagelse.

Du kan med fordel også smøre eksemen med kokosolie eller til børneeksem er Fiddesan super effektiv! Ellers se også dette indlæg omkring udslæt hos børn.

Hudorme på næsen?

Dit blodsukker kan være svingende og måske oplever du også, at du har brug for noget sødt omkring 15-17 tiden. Kroppen har oftest brug for væske så drik et stort glas vand og tag en håndfuld nødder eller andet fedtstof til dine måltider.

Mangler jeg noget? Der er jo mange bekymringer, så sig til hvis i har nogle bekymringer jeg skal tage op.

Kærligst Tina Lykkegaard

Tilbage til bloggen