Du er jo sponsoreret Tina? Men hvad betyder det?

Du er jo sponsoreret Tina? Men hvad betyder det?

Søde skønne jer… Efter en fantastisk dag i Kbh i torsdag med Blogly teamet tænkte jeg, at jeg ganske kort ville fortælle virkeligheden omkring når der står sponsoreret/reklame/annonce. Blogly holdte nemlig et møde, hvor vi bloggere blev informeret omkring reglerne (endnu engang) for at vi har det helt på det rene. Der er nemlig ret strenge krav til os bloggere og hvis vi ikke følger dem kan vi risikere ret store bøder, hvilket ingen jo ønsker.

Ganske kort fortalt, så burde der står reklame/sponsoreret eller annonce på alt hvad jeg efterhånden (og MANGE andre) foretager sig. Det er slet ikke fordi jeg bliver betalt for alle mine indlæg – langt fra, men der er hele tiden nogle forbehold jeg skal tage mig.

Eksempelvis skal jeg skrive #reklame hvis jeg har fået rabat på et produkt, som jeg viser eller fortæller om. Jeg skal også skrive #reklame hvis jeg har fået tilsendt et produkt, som jeg aldrig har sagt ja til, men hvor det blot er sendt til min adresse og jeg rent faktisk synes om det. Jeg skal også skrive #reklame når jeg viser og fortæller om mine egne E-bøger eller hvis jeg havde mine egne produkter med eget navn skulle der stå #reklame. Henviser jeg til en anden webshop, hvor i kan købe nogle produkter skal der også stå #reklame, da det ikke er nok at der står affiliate (for hvad betyder det lige?). Det betyder at jeg får en lille procentdel af købet, hvis i køber det gennem mine links – altså som en hjælp til at støtte min blog.

Jeg linker også ofte til de samme produkter i mine indlæg, da jeg bruger produkterne på kryds og tværs og i mange sammenhænge. Selvom jeg ikke får penge for et givent indlæg, men nævner en (gammel) samarbejdspartner, så skal der stå #reklame. Er det egentlig ikke lidt misvisende?

Det skal dog siges, at jeg selv håndplukker hvad, hvornår og hvorfor jeg vil skrive om bestemte produkter. Jeg siger ofte nej til kampagner fordi det ikke er mine værdier og det vil sige, at jeg siger nej tak til penge, men det går udover min troværdighed, hvis jeg pludselig skriver om komælk og hudpleje der ikke er naturligt, så det kommer aldrig til at ske. Det er jo også din garanti for at det der står på bloggen er noget jeg står indenfor.

Jeg ser faktisk ikke meget anderledes på mit job nu som blogger end da jeg var sælger i butikker og på landevejen, da jeg jo solgte produkter jeg 100 % stod indefor. Det er jo blot måden jeg formidler det på. 🙂

Derfor må du ikke tro at tingene har ændret sig, men just in case, så kommer jeg til at skrive #reklame på rigtig mange indlæg samt på Instagram, da jeg ikke vil tage nogen chancer.

Jeg håber i tager imod dette med et åbent sind og i stedet for at være mistrorisk om #sponsoreret, så skal du nærmere være mistroisk når du ikke kan se der står #sponsoreret, for stort set alt på instagram er jo reklame og sponsoreret.

Det kræver vidst en online-krammer til jer ?

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen