Tre (billige) ingredienser til den perfekte smoothies

Smoothie

Du har nok gættet, at jeg er vild med smoothies og juice! Det er lidt i perioder, hvad jeg er mest til og lige nu er det smoothies. Der er nogle ingredienser som jeg stort set altid kommer i.

Sommetider mere af det ene og sommetider mere af det andet. Her kommer mine tre favoritterlige nu:

(Det var ret svært kun at vælge tre ting 😉 )

Lecithin granulat gør din smoothies mere cremet, men det ikke kun konsistensen der bliver lækker. Det gør din hud også! Lecithin er en slags fugtmagnet i huden, har jeg oplevet, efter jeg har puttet det i mine smoothies.

Lectihin granulat er et fedtstof, som ligger sig rundt om dine celler, som gør dem i stand til at holde på fugten i huden.

Det er altså med til at dine hud-celler ikke bliver dehydreret og tørre. Er vores hud-celler tørre, vil du kunne mærke det som tør hud, eksem, psoriasis og irriteret/sensitiv hud.

Her bruger jeg omkring 2 tsk eller en lille spsk. til en stor smoothies.

Hampefrø er også en af mine favoritter. De har en let nøddeagtig smag og så er de sprængfyld med nærende sundt fedt omega 3, som er en fedtsyre jeg meget gerne vil have hver dag.

 

Derudover indeholder de også store mængder protein, som er med til at holde mig mæt i længere tid. Derudover indeholder de magnesium, som jeg har stor glæde af.

Jeg har eksempelvis kunnet dæmpe muskelkramper ved magnesium. Kroppen skal også bruge magnesium, hvis du ønsker at blive gravid eller er gravid.

Det er et mineral, som vi typisk får for lidt af og derfor er den super at få gennem hampefrø.

Her bruger jeg en lille spsk. til en stor smoothies.

hampefrø

Den sidste ting må være hybenpulver. Det faktisk ikke noget jeg har brugt i længe, men jeg er blevet utrolig glad for det. Hybenpulver indeholder meget C-vitamin, som er en antioxidant for vores kroppe.

C-vitamin er med til at holde din krop sund og stærk. Derudover er hybenpulver rig på nærende fibre, som er guf for fordøjelsen er min klare erfaring. Fibre virker som magneter i din fordøjelsen og suger affaldstoffer til sig, så et kan komme af af kroppen via dine toiletbesøg.

Jeg bruger ca. 1-2 tsk. i mine smoothies. Det har en let syrlig smag, som gør din smoothies ekstra lækker.

Her bruger jeg omkring 1-2 tsk. til en stor smoothies, men start ud med en tsk. Fordøjelsen skal kunne følge med.

Kærligtst
Tina

Tilbage til bloggen