Derfor skal du ikke være så hård ved dig selv

Derfor skal du ikke være så hård ved dig selv

Jeg hørte forleden en podcast, som vakte min interesse. Det handlede om, hvordan vi (ofte kvinder) tænker om os selv.

Vi har jo tusindvis af tanker hver eneste dag og det er skam godt nok, men de hårde og negative tanker kan faktisk være værre for kroppen end du regner med.

Kroppen tager imod alt hvad du siger og gør, den er der jo ligesom dag ud og dag ind…

Når du kigger dig selv i spejlet og kommenterer på hvor tykke dine lår er eller tænker, at du da også burde blive bedre til at komme ud af løbe, så sender du negativ energi ud i din krop.

Det der med energi, har jeg synes var noget mærkeligt noget for, hvad er energi lige?

Vi kan også kalde det negativ respons, som du sender ud i kroppen. Jo mere du siger til dig selv, hvor tyk du er, jo mere tror din krop på det. Tilsidst er den tanke så indgroet i dig, at du føler dig tyk og din krop tror også på det.

Det synes jeg er ret ærgerligt. Jeg ser også ret ofte, at man kan spise nok så sundt, dyrke nok så meget motion, spise de rigtige kosttilskud og alligevel vil kiloene ikke slippe kroppen eller huden lever stadig sit eget liv.

Det kan være fordi, at vores tanker er med til at sætte en stopper (dette kaldes stagnationer) for, at vi kan komme “videre”.

Derfor skal du ikke være så hård ved dig selv

Så nu tilbage til podcastens gode råd og det lyder måske lidt tosset, men prøv det nu bare, selvom du er skeptisk 😉 Vi skal tale til os selv som var det et barn du talte til. Du ville jo aldrig sige til dit lille barn “du burde tabe dig på bagdelen” eller “alle kigger altså på de store lår!”.

Måske er det på tide at være lidt gode ved os selv. Rose os selv, for alt det helt suveræne vi gør.

Det kan godt være, at du ikke lige tror på det, du siger i spejlet de første gange, men det skal nok komme. I stedet for at finde “5 fejl”, så ros dig selv for fem ting.

Det kan jo være alt fra dit lækre hår, dine skønne øjne eller dit fantastiske smil. Du har det helt sikkert, du har måske bare overset det for en stund 🙂

Det behøver jo ikke kun være det ydre, det kan også være alle de ting du siger til dig selv at du “burde” gøre.

Du skal gøre det du har lyst til og det din krop har lyst til i stedet for at gøre alle de ting andre mener du skal. Det er enormt (selv)kærligt at være egoistisk, for når du gør noget godt for dig selv, kan du også være mere for andre.

Så mit lille opråb i dag er, at jeg synes du skal ligge mærke til hvor mange ting du får sagt til dig selv i løbet af en dag. Du skal ikke kritisere det eller dunke dig selv i hovedet for det, men blot være opmærksom.

Når en negativ tanke kommer kan du sige “nej tak-tanke” og så sige noget sødt og kærligt til dit barn i stedet. 🙂

Giver det mon mening? Vi skal ikke være så hårde ved os selv. Det slet ikke sundt…

Kærligst og masser af krammer

Tina

Tilbage til bloggen