Derfor skal du spise kål

Derfor skal du spise kål

Der er et emne som interesserer mig mere og mere, men det er dælme også et svært emne! Jeg fornemmer faktisk, at dette emne er skyld i ufattelige mange bumser (og andre gener) og det er bare på tide at de rejser af.

Jeg fornemmer at mange af jer der læser med, er ved at være godt træt af den teenage-hud der stadig kan ramme hos, selvom teenage-tiden vidst længe er over.

Så nu vil jeg tage dig med ind i emnet om er hormoner! Eller i hvert fald en lille smule..

Måske har du hørt om “hormonforstyrrende stoffer” i hudpleje, men der er også mange andre faktorer der gør, at vi kan få rod i vores hormonbalance.

Vi er i dag omringet af forurening fra miljøet, hvor nogle rent genetisk bedre kan tackle denne forurening end andre.

Faktorer som stress, har også en kæmpe betydning for dine hormoner. Det er faktisk ganske logisk, men hvis vi ikke ved det, er det jo svært at gøre noget ved.

Stress er den tilstand i kroppen, hvor kroppen tror den skal være klar til at flygte eller skal være kampklar. Det er en god tilstand og brugbar tilstand, så længe den er kortvarig.

Lever vi en dagligdag med langvarig stress vil det have store konsekvenser, for dine hormoner. Det er fordi stress er et hormon der hedder kortisol.

Skal kroppen over en længere periode producerer kortisol (stress hormonet), så har kroppen ikke resourcer nok til at eks. af producerer dine kønshormoner eller dit søvnhormon for den sagsskyld. Det bliver altså en rigtig dårlig kombi..

Derfor skal du spise kål

Derfor er første step selvfølgelig at få dæmpet denne stress i kroppen med søvn, afslapning, lange gåture i naturen, yoga (det har en suveræn effekt!) eller dybe vejrtrækninger med duften af lavendel/jasmin/ylang ylang, som fås som æteriske olier.

MEN tilbage til hvorfor du skal spise kål 😉 Kroppen afgifter hver eneste dag og også for brugte (køns)hormoner. De brugte hormoner skal gerne ud af systemet.

Her er kål fantastisk fordi de indeholder stoffer, som hjælper din lever med at nedbryde disse affaldstoffer korrekt. Så vil du hjælpe kroppen lidt ekstra med at detoxe skal du spise kål (og rødbede!) flere gange i ugen.

Har du lavtstofskifte fordi kroppen mangler jod skal du dog ikke spise kål, da kål indeholder stoffer som hæmmer kroppens optagelse af jod.

Kærligst Tina

Psst.. Har du set jeg tilbyder online vejledning? Jeg guider og vejleder dig fri for dine bekymringer. Læs mere HER

 

Tilbage til bloggen