I går mødte jeg manden bag chiafrøet eller i hvert fald ham som fik det til Europa, hvilket var ret spændende.
Jeg har hele tiden vidst at chiafrø er enormt sundt med mange gode fordele, men jeg var dog ikke klar over at det havde SÃ… mange fordele.
Chiafrø indeholder
- 8 gange mere omega 3 end laks (Altså den omega 3 som jeg skriver om rigtig tit!)
- 30 gange flere antioxidanter end blåbær
- 6 gange mere kalk end mælk
- 2 gange flere fibre end havregryn (fibre som holder fordøjelsen i topform!)
- 4 gange mere selen end hørfrø (som er en kraftig antioxidant og super til huden!)
- 6 gange mere protein end kidneybønner
- 3 gange mere jern end spinat
- 15 gange mere magnesium end broccoli
Det er altså ganske meget og chiafrø er forholdsvis billigt, når du får så meget ud af det. Det indeholder rigtig mange næringsstoffer i et lille frø og derfor kan vi også kalde det for SUPERFOOD.
Flere har spurgt ind til om man skal kværne frøene for at de kan bruges i kroppen. Hørfrø skal nemlig knuses for, at man får adgang til de gode fedtstoffer, men det behøves ikke ved chiafrø.
Derudover er fedtstofferne ikke så skrøbelige, som jeg havde frygtet. Du kan sagtens bage med chiafrø UDEN at fedtstofferne bliver påvirket af det.
Han gav mig et tip om at blande 2 spsk. chiafrø i et glas friskpresset juice og lade det stå 2-4 min. og drikke det som morgenmad.
Det giver en konsistens som en juice med meget frugtkød. Det er hurtigt, nemt og super mættende pga. indeholdet af fedtstoffer og protein.
Det er i hvert fald ikke sidste gang i hører om det lille mirakelfrø her på bloggen!
Kærligst Tina