Brug kokosolie på flere måder!

Brug kokosolie på flere måder!

/Som ambassadør for Naturligolie har jeg skrevet dette indlæg og derfor er det sponsoreret/

Jeg er ret glad for kokosolie både til madlavningen, men også til kroppen og håret. Der er flere måder du kan bruge den på og jeg tænkte jeg lige ville tippe dig om, hvordan den kan bruges.

Jeg bruger den som bodyolie da kokosolie minder om (under)hudens fedtlag og derfor tænker huden, at det er meget genkendeligt og derfor suger den det til sig.

Fra mange jeg kender, har jeg erfaret, at Kokosolie er specielt god til dig med ekstrem tør hud, eksem, psoriasis eller keratosis pilaris (små røde knopper, som ofte kommer på overarme og lår, men kan også komme andre steder på kroppen).

Forleden da jeg skulle gøre mine ben sommerklar, smurte jeg dem ind i kokosolie efter barbering og det gav den blødeste og flotteste hud!

Jeg bruger den som makeup fjerner da selv den sarteste hud burde kunne tåle den. For mig er den utrolig mild og virker let anti-bakteriel, så den kan også bruges til en let uren hud. Jeg plejer at skifte imellem kokosolie og jojoba olie til makeup fjerner. Du kan læse hvordan du gør HER.

Jeg bruger den som ansigtscreme specielt, når vejret bliver koldere til efterår/vinter kan huden i ansigtet trænge til ekstra fugt og næring. Cykler du meget kan du komme lidt på huden inden du lægger makeup eller bruge kokosolie som natcreme.

Jeg bruger den til mit barn fordi mere naturligt bliver det bare ikke. Så har dit lille pus fået tør hud, tørre pletter på kroppen, røde kinder eller hvad det må være er kokosolie altid et hit. Det er det i hvert fald hjemme hos os. Kokosolie er også suveræn til børneeksem der evt. klør.

Jeg bruger den som hårkur da kokosolie har den evne, at den kan trænge ind i hårstrået. Du kan både bruge ganske lidt i et fugtigt hår, som ikke skal skyldes ud eller sove med det natten over.

Lad vær med at overdrive, da du bare fedter hele sengen til. Sov evt. med en håndklæde over hovedpuden og skyld det ud med shampoo dagen efter.

Masser det ned i hovedbunden hvis du oplever kløe eller irritation, så kan du massere kokosolie ned i hovedbunden og lad det sidde. Evt. natten over som overstående. Den kløestillende og fugtgivende effekt har jeg erfaret kan hjælpe en sart hovedbund.

Jeg bruger det som fodbalm i stedet for at købe en smart fodbalm/creme, så kan du sagtens smøre fusserne ind i kokosolie. Giv det lidt ekstra massage og olien vil trænge bedre ind i huden. Jeg har erfaret, at det bekæmper og forebygger tør samt hård hud på fødderne.

Skyl mund i kokosolie i skrivende stund sidder jeg og gurgler munden i kokosolie. Dens anti-bakterielle effekt gør, at det renser munden for skidt og snavs. Det kaldes oil-pulling og er super in i asien.

Jeg ved flere er kommet tandsten til livs ved at gurgle munden i kokosolie reglmæssigt. Tag 1-2 tsk. kokosolie i munden og kør det rundt i munden i 5-15 min. Du skal spytte det i skralde spanden og IKKE i vasken. Så stopper du den bare 😉

Det har også givet mig hvidere tænder. Du må IKKE synke det, da olien opfanger en masse skidt, snavs og affaldstoffer fra din mund, så det skal ud af kroppen.

Kokosolie virker solafvisende så kender du din hud ganske godt og ved, at du ikke skal solbade, så kan du med fordel smøre kroppen ind i kokosolie.

Du vil på den måde have en fint tyndt lag af olie på huden, som vil beskytte huden let mod solens stråler. Det er IKKE en decideret solcreme, men solafvisende 🙂

Nogle vil have en for sart hud til kun at bruge kokosolie, andre vil kunne nøjes med kokosolie i solen. Jeg har brug kokosolie og hindbærkerneolie sammen som solafvisende balm, det kan du læse om HER. Men husk igen, ovenstående er ud fra mine egne erfaringer - brug altid den solbeskyttelse, du er mest tryk ved.

Jeg bruger den som aftersun da dens fugtgivende effekt virker dulmende på min hud efter sol. Den er med til at virke beroligende og vil du have en endnu bedre effekt, klapper du aloe vera juice på huden først og derefter smører du med kokosolie.

Det er et kæmpe hit. Min søde kæreste fik en anelse for meget sol i går og så brugte han dette tip og i dag er der ingenting af se. 🙂

 

Jeg kunne blive ved og dette er endda kun til “udvendig” brug. Kokosolie har mange fordele indefra også, men det må blive en anden gang. 🙂 Jeg anbefaler økologisk og koldpresset kokosolie som denne er!

Kærligts Tina

Tilbage til bloggen