SOS! Har du stadig tør vinterhud? Ekstra gode råd her!

sos-har-du-stadig-toer-vinter-hud

/Indlægget er sponsoreret af økologiske Mádara/

Måske læste du indlægget forleden “SOS! Den tørre vinterhud der banker på døren“, hvor jeg giver dig gode råd til, hvad du kan gøre for at mindske tør hud.

Kulden og varmen indenfor kan nemlig udtørre huden gevaldigt, så huden kan have brug for lidt ekstra kærlighed disse måneder.

Spis kokosolie til at fugte huden indefra

I den forbindelse havde jeg lige nogle ekstra fif i ærmet jeg gerne ville give dig. Jeg viste forleden på min instastory, at jeg spiser kokosolie i perioder, hvor min hud er ekstra tør som nu.

Flere spurgte til, hvordan jeg gør og jeg tager blot 1 tsk. og skyller det ned med vand. Kokosolien må ikke være for kold, for så er den helt hård og så gør det altså ondt at synke 🙂

Start stille ud, da alle ikke kan tolererer så meget fedtstof på en gang og gør det i forbindelse med mad.

Du kan også sagtens bruge det i madlavningen eller komme det i smoothies, men da alt så smager af kokos gør jeg det sommetider på overstående måde. Det fugter og nære huden indefra. Jeg tager alt mellem 1-3 tsk. dagligt i perioder.

SOS! Har du stadig tør vinterhud? Ekstra gode råd her!

Brug de gavnlige ingredienser – ikke de dårlige

Udefra er det som sagt (i mit tidligere indlæg) vigtigt at pleje huden med serum/olie/maske og gode fede cremer, der ikke stopper huden til, som mange fede cremer gør.

Typisk fordi der bruges mineralske olier. Derfor veksler jeg lige nu imellem serum, olie/facebalm og cremer. På den måde får huden fugt og olie/fedstof på samme tid.

Pssst… fik du læst om mine favorit beauty-redskaber som har en fantastisk effekt på huden?

SOS! Har du stadig tør vinterhud? Ekstra gode råd her!

Huden skal både have fugt og fedtstof

Jeg skifter lidt mellem økologiske Mádara Hydra Recharge cream, som er enormt fugtgivende, men trænger rigtig hurtigt ind i huden. Den er ret god om morgenen, hvis jeg skal have makeup ovenpå.

Om natten bruger jeg facebalm eller nogle dage Daily Defence som er noget tykkere i konsistensen.

Min hud fungerer allerbedst, hvis jeg bruger masser af fugt og lidt fedtstof og ikke det samme hele tiden. Daily defence er også genial til dig der cykler meget og får røde tørre kinder eller blot til dine hænder.

SOS! Har du stadig tør vinterhud? Ekstra gode råd her!

Til de ekstrem tørre steder dupper jeg lidt skinfood på – typisk til natten. Jeg har altså derfor en håndfuld produkter jeg bruger i ny og næ alt efter, hvordan min hud er.

Huden ændrer sig jo også alt efter vores cyklus. Det har jeg skrevet om i indlægget “Hudens cyklus”.

Hvad gør du mod vinterkulden?

Kærligst Tina

GemGem

GemGem

Tilbage til bloggen