SOS! Den tørre og sensitive vinterhud banker på døren

sos-den-toerre-vinterhud0

/Indlægget er sponsoreret i samarbejde med økologiske Mádara/

Jeg bliver forbavset hvert år! Måske du også gør? Ja, altså fordi huden bliver ekstra tør. Det er faktisk ikke bare på grund af kulden udenfor, men også varmen indedøre fra radiatorer kan udtørrer huden gevaldigt.

Forleden var jeg og min kæreste ude at køre en lang tur, hvor han skruede gevaldigt op for varmen, men kort tid efter skruede jeg ned. Han spurgte, hvorfor jeg nu gjorde det med et smil på læben?

Han kender mig alt for godt, for han vidste at enten var det fordi luften var usund for baby og ellers måtte der være noget andet. 😉

Hihi… Helt rigtigt! Det er fordi min hud bliver knastør af varmen i bilen eller bare i vores lejlighed.

Jeg kan mærke det på ingen tid. Nu er det ikke fordi jeg ikke bruger varme, men jeg minimerer det nok en smule 😉 J

eg er altså ikke helt så tosset, som jeg sommetider lyder her – vil jeg da i hvert fald selv mene 😉 ?

Din hud har også brug for en vinterjakke

Hvis du selv kender til at have tør hud, forstår du måske også godt overstående. Hvis du ikke vidste, at kulden samt varmen indenfor udtørre huden, så ved du det nu.

Derfor skal du i de kolde måneder også være ekstra god til at pleje din hud. Huden trænger ganske enkelt til noget mere end du er vant til.

Jeg har skrevet det før, men du tager jo også handsker og vinterjakken på, når det er koldt og det har huden også brug for. Det kan være i form at serum, olie, creme og også gerne maske som ekstra supplement.

SOS! Den tørre og sensitive vinterhud banker på døren

En serum er noget jeg altid anbefaler, da det er mere aktivt med flere nærende ingredienser.

Du skal se det, som det bedste af det bedste fra din dagcreme, der er trukket ud som et koncentrat. Det er en tynd fin masse der booster huden med fugt.

Her skal du gå efter en serum med et højt indhold af hyaluronsyre, som er et sukkerstof der binder fugten i huden. Her har økologiske Mádara en serum som hedder SOS Hydra Repair intensive serum, som indeholder flere fugtgivende ingredienser.

Kom et tyndt lag på efter du har renset huden morgen og aften under din creme/olie. Du kan bruge en serum som kur eller hele tiden – jeg bruger det hele året rundt hver eneste dag.

Hvad er fugt og hvad er fedtstof?

En anden ting jeg har tænkt på er, at mange forveksler hvad fugt er. Huden skal både have fugt og fedstof/olie. Alle hudtyper har brug for begge typer – selv den fedtede eller urene.

Det skal selvfølgelig være den rigtige type til hver hudtype. Her får du den fugtgivende del typisk i serums af eks.ingredienser som hyaluronsyre eller pæonrod-ekstrakt som Mádara bruger i deres SOS serie.

Fedtstof/olie kan komme fra eks. jojoba olie, sheasmør, mangosmør eller hybenkerneolie, som er nogle af mine favoritter.

SOS! Den tørre og sensitive vinterhud banker på døren

Når du nu alligevel ser en god serie foran fjernsynet så brug også gerne en fugtmaske i ny og næ. Er du meget tør i huen, så brug en fugtgivende maske op til 2-3 gange i ugen.

En fugtmaske må typisk altid blive siddende længere tid på huden end hvad der er anvist på produktet. Så hav den endelig på i alt fra 10 min. til en times tid.

Du kan også gøre det lige inden du skal til julefrokost, så huden er topmættet af fugt, så sidder din makeup endnu flottere. Her laver Mádara en maske fra samme SOS serie.

Den virker også beroligende hvis du har tendens til rødmen eller sensitiv hud.

Huden skal også beskyttes indefra

Husk at drikke rigeligt med vand, da det også fugter din hud og få en masse sunde fedtstoffer indefra. Huden har brug for det hele – altså både udefra og indefra.

Kærligst Tina

GemGem

GemGem

Tilbage til bloggen