Den evige sarte (rosacea) hudtype

Ren Lykke Ansigtsolie glød

Har du problemer med rødmen i huden? Blusser du ofte uden grund? Samtidig med at evt. du har tendens til bumser og karsprængninger?

Alle disse faktorer KAN være tegn på rosacea, som er en hudsygdom der kommer i ansigtet. Man kender ikke årsagen til rosacea, men som oftest rammer det kvinder i 30-60 års alderen. Dog ses flere tilfælde helt ned til 20 års alderen.

Jeg synes faktisk jeg ser det mere og mere gennem årene. 

Rosacea kan være svær at behandle, da huden er enormt sensitiv, samtidig med at der kan komme akne lignende tilstande i huden. Det er enormt vigtigt at beskytte huden godt både inde og udefra. Et råd (for mig: myte) man ofte hører er, at man endelig ikke må røre eller massere en hudtype med rosacea og hudtypen må endelig ikke få olieholdige cremer på.

Vi kan blive enige om at nogle olier er kæmpe no-go, men det er simpelthen også nogle som er en gave for den sarte hud.  

Blid massage sætter gang i blodgennemstrømningen og får "affaldsstofferne" væk fra bindevævet. Når man øger blodgennemstrømningen vil huden få nyt ilt og næring. Derudover er der olier som havtorn olie, hybenkerne olie, granatæble olie og hindbærkerneolie, som er med til at dæmpe tørhed og irritation i huden.

De olier har jeg selvfølgelig blandet til dig i de rette forhold i Ansigts Glød Olien. Er du meget tør kan du overveje Ansigtsbalmen, som er ultra helende. 

Det er altså langt fra alle olier der er bandlyst. Fede olier samt mineralske olier specielt er et no-go.

Tip: Brug gerne en Gua Sha til at massere med. Du kan finde en Gua Sha HER. Det er SUPER effektivt!  

Få grøntsager dagligt og mange af dem. Det kunne også være smoothies eller friskpresset juice, da grøntsager, frugt og bær har så mange hud-fordele. 

Jeg deler gladeligt ud af tips og tricks med smoothies på min instagramprofil

Sunde fedstoffer er også enormt vigtigt ved en sart rosacea hud, da specielt omega 3 er med til at dæmpe inflammationen i huden. Derudover smører det huden indefra og holde den velfugtet.

Vær varsom med solen og brug altid en høj faktor når du er ude, skygge og solhat.

HUSK! Kosten har en stor betydning og du kan smøre huden nok så meget udefra, men hvis kosten ikke er optimal vil huden hellere ikke være det. Jeg er vild med Karmameju bb creme spf 30

Pas godt på sig selv. 

Kærligts Tina 

Tilbage til bloggen