Friske vietnamesiske forårsruller med tempura rejer, teriyaki kylling og 2 dips
Ingredienser (opskriften giver 8 hele ruller)'
Vietnamesisk forårsruller:
Rispapir, 8 stk.
Spinat, 1 god håndfuld
Risnudler, 100 g. (ukogt)
Avokado, 1 stk.
Agurk, 1/3
Gulerod, 2 stk.
Forårsløg, 1 stk.
Rød spidskål, 1/4 stk.
Tempura rejer, 8 stk.
Kylling, 1 stk.
Teriyaki sauce, 150 ml.
Ristet sesam, 20 g.
Asiatisk chili mayo:
Mayonnaise, 450 g.
Frisk revet ingefær, 3 spsk.
Soya, 2 spsk.
Saften fra 1 lime
Hvidløg, 1 fed
Sriracha chili, 2,5 spsk.
Salt
Peanutbuttersauce:
Soya, 100 ml.
Peanutbutter, 100 g.
Frisk revet ingefær, 2 cm.
Hvidløg, 2 stk.
Saften fra 1/2-1 lime
Sådan gør du
Rør alle ingredienser til den asiatiske chili mayo sammen og smag til med salt - måske lidt mere ingefær.
Blend alle ingredienser til peanutbuttersaucen med en stavblender og smag evt. til med lidt mere limesaft.
Lad mayo og sauce trække og fortsæt med de vietnamesiske forårsruller.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler - skær også agurk og forårsløg i tynde strimler. Del avokadoen, fjern stenen og skær den i tynde skriver og snit spidskålen fint.
Rist sesam på en tør pande.
Kog risnudlerne efter anvisningen på posen og skyl dem under den kolde hane bagefter. Hvis de klistre sammen inden de skal bruges, så skyld dem igen i koldt vand.
Skær kyllingen i tynde strimler, steg det på en varm pande i lidt olivenolie i et par minutter og hæld teriyaki saucen ud over. Steg videre i et par minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
Friter tempura rejerne på en pande i rigeligt smagsneutralt olie. Læg dem på et par stykker køkkenrulle når de er færdige, så bliver de ikke bløde.
Samling af forårsrullerne:
Dyp ét rispapir i et fad med vand og kom det på en tallerken eller skærebræt bagefter. Placere dit fyld midt på rispapiret (husk at den skal kunne lukkes, så hold lidt igen ude ved kanten) og rul så først fyldet ind i rispapiret og fold derefter kanterne ind over og rul færdig, godt stramt. Del forårsrullen i 2-3 stykker og dyp dem i saucerne.
Kærligst
Tina
