Veggideller: deller lavet på grøntsager og kikærter

Veggideller: deller lavet på grøntsager og kikærter

Jeg er ikke den store kødspiser og har aldrig været det. Ikke fordi der er noget sundhedsrelateret til det, men bare fordi det ikke smager i min mund. 😉

Jeg har her i min graviditet slet ikke synes om kød. Jo måske lige lidt kylling eller oksekød i lasagnen, men ellers springer jeg oftes over. I går havde jeg dog lyst til frikadeller, men ikke med kød, så måtte jeg jo lave veggideller med grøntsager og kikærter i stedet. Det blev virkelig lækkert og lige min spise. Jeg synes det er et fint alternativ til kød, selvom min kødspisende kæreste kun mente, at de var “okay” (det er jo ikke kød, men han har da nu spist halvdelen af dem 😉 )

Opskriften på veggideller lavet på grøntsager og kikærter 10 stk:

En dåse øko kikærter drænet og skyllet (eller dl. ukogte linser som efterfølgende koges) 100 gr. gulerodspulp (eller fint revetgulerod) 1/2-1 dl. vand (måske mindre, hvis du bruger fint revet gulerod) 2 æg Knivspids cayenne peber (eller andre krydderier du elsker) Knivspids karry (eller andre krydderier du elsker) Lidt friskkværnet peber 1 tsk. havsalt 2 stk. fed presset hvidløg 1 spsk. havregryn 1 spsk. sesamfrø 2 fint hakket forårsløg Det er så nemt, men sådan gør du:

  • Kikærter blendes evt. sammen med et æg for at det kan køre rundt
  • Kom alle andre ingredienser i en skål sammen med de blendede kikærter og rør det rundt med en ske
  • Din “fars” må hverken være for tør eller for våd. Er den for tør kom lidt mere vand ved og er den for lind kom lidt mere havregryn i og lad den suge væsken til sig. “Farsen” skal være som en almindelig frikadellefars
  • Veggidellerne steges i rigeligt med økologisk kærnet smør til de får en sprød side ca. 4 min på hver side og bages derefter i ovnen i 20 min ved 180 gr. varmluft

De kan sagtens fryses, hvis du vil lave en større portion. Nyd dem evt. sammen med en lækkert cremet avokadomos med spinat som på billedet 🙂 Velbekomme og god søndag! Kærligst Tina

Tilbage til bloggen