Disse muffins er som altid gluten- og mælkefri. Ja faktisk også uden raffineret hvidt sukker. Jeg elsker kage, men det skal helst være af den bedre slags.
Jeg kunne godt tænke mig, at kage godt kunne være bare en anelse sund. Derfor har jeg sneget grøntsager i disse svampede chokolade muffins.
Det eneste der tog lidt lang tid var at jeg skulle koge rødbede, som du på ingen måde kan smage. 🙂
Denne opskrift giver 8 muffins
- 200 gr. rødbede
- 100 gr. glutenfri havregryn blendet til mel (Du kan vælge alm. havregryn hvis du tåler det)
- 2 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 4 spsk. honning
- 2 spsk. kokossukker (kan undlades, men jeg har fået at vide at mine kager ikke er søde nok 🙂 )
- Lidt salt af god kvalitet (Jeg bruger Maldon)
- 1/2 dl. mild olivenolie (kokosolie eller øko smør kan også bruges)
- 4 spsk. Kakaopulver
- evt. små stykker 70 % chokolade.
Sådan gør du
- Vask rødbede grundigt og start med at koge rødbede med skræl i 30 min
- Den skal være rimelig blød når du stikker i den med en kniv.
- Når rødbeden er kogt, skyller du den i koldt vand og tager skrællen af.
- Blend rødbeden til en fin tynd puré.
- Pisk derefter i en skål, æg, honning, salt, kokossukker, kakaopulver, oliven olie, samt det blendede havremel sammen med rødbede puréen.
- Og kom til sidst bagepulveret i.
- Hæld massen i forme og kom evt. små stykker mørk chokolade i (det smager såå skønt!)
- Bag ved 180 gr. i 15-20 min.
- Lad dem køle lidt af og nyd dem lune.
- De er virkelig lækre og på ingen måde tørre!
De 8 stk. blev ret hurtigt spist herhjemme. 🙂
Kærligst Tina
/Indlægget indeholder affiliate links/