Proteintrøfler som snack (uden tørret frugt)

Proteintrøfler som snack (uden tørret frugt)

Mange trøfler (eller hvad vi skal kalde dem) indeholder stort set altid meget tørret frugt. Det kan skam også være fint, men nogen gange er der også flere årsager til at lave dem uden. Derfor lavede jeg disse, som både kan laves uden og med tørret frugt. De indeholder en masse sunde fedtstoffer, gode fibre til fordøjelsen og suveræne vitaminer og mineraler. Ja selvom weekenden er over, kan disse faktisk nydes med god samvittighed. Så opskriften passer jo lige til en mandag!

Opskriften er næsten den samme

  • 1 dl. mandler
  • 1 dl. hampefrø eller solsikkefrø
  • 1 tsk. Acai pulver (kan undlades, men er hamrende sundt og godt til huden)
  • 1-2 spsk. honning (Eller hvad du ønsker at søde med. Du kan evt. blende et 3-4 dadler med)
  • 1 tsk. vaniljepulver (Jeg brugte urtekrams)
  • 3-4 spsk kokosolie
  • 2 spsk. fedtreduceret kakaopulver (Jeg bruger denne)
  • Nip havsalt

Blend mandler og solsikkefrø så det bliver en fin mel. (Hvis du har tid og får planlagt det, er det en rigtig god ide at ligger mandler og solsikkefrø i blød aftenen før i tempereret vand i en skål – den skal ikke i køleskabet) Tag massen ud i en skål og ælt resten af ingredienserne i. Massen skal være ret blød, da trøflerne ellers vil blive tørre når de stilles på køl. Form massen til en stor firkant og kom den i fryseren eller tril dem som kugler alt efter hvad du foretrækker. Efter 5-10 min. kan du skære små bidder ud og drysse med din favorit smag på toppen. Du kan toppe med kokos, rålakridspulver, kakaopulver, rødbede krystaller eller andre sjove smagsfulde toppings. Jeg laver en lille portion af gangen, for at sikre mig den bedste kvalitet af næringsstofferne i trøflerne.

Velbekomme.

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen