Sunde ENERGI chokolade trøfler

Sunde ENERGI chokolade trøfler

Jeg fik i går en forespørgsel på, hvad man kunne spise som en lækker snack, som gerne skulle give lidt energi sidst på eftermiddagen. Jeg røg i køkkenet og tænkte på nødder, chokolade og lakrids sammen. Jeg elsker jo lakrids, så det måtte jeg have med. Det kan dog sagtens undlades, hvis du ikke er lakrids elsker som mig. 🙂

Denne portion giver omkring 20 små kugler:

1 dl. mandler1 dl. hampefrø (Jeg tænker du godt kan bruge solsikkefrø i stedet, men smagen er muligvis for gennemtrængene?)
1 spsk. honning (Eller hvad du ønsker at søde med)
1 tsk. vaniljepulver (Jeg brugte urtekrams)
3 spsk kokosolie2 spsk. fedtreduceret kakaopulver (Jeg bruger urtekrams)
Nip salt
Rålakridspulver til at trille kuglerne i/ kakao kan også sagtens bruges

Blend mandler og hampefrø i små 5-10 min.

Det nemmeste vil være, at gøre det i en minehakker/foodprocessor, men min er brændt sammen, så jeg brugte blenderen. Kom derefter kokosolie, honning, vaniljepulver, salt og kakaopulver i. Jeg samlede massen med hænderne og trillede kuglerne i lakridspulver. Lad dem stå på køl en lille halv time og ellers nyd dem med god samvittighed. De giver masser at energi pga. det høje indhold at super sunde fedtstoffer og giver derfor et stabilt blodsukker, så du ikke føler trang til søde sager.Velbekomme.

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen