Sødt, sundt og lækkert på samme tid!
Jeg spiser dem ofte om eftermiddagen, hvor man kan have brug for lidt ekstra energi og lidt sødt. Sådan har jeg det i hvert fald.
Opskrift på raw chokoladekugler ca. 30 stk.
- 150 – 200 gr. dadler (bruger du 200 gr. bliver de en smule bløde)
- 1 1/2 dl. mandler
- 2 spsk græskarkerner
- 1 spsk sesamfrø
- Lille tsk vanilje pulver (ikke vanilje sukker)
- Et lille nip havsalt
- 1 spsk kokosolie
- 2 spsk rå kakao (måske mere afhængigt af, hvilken type du bruger)
- Evt. tranebær pulver for et syrligt twist
Sådan gør du
- Kog 4-5 dl. vand
- Klargør dadlerne til at komme i blød i kogende vand. Jeg tjekker dem altid for insekter og orme!
- Kom dadlerne i en skål og hæld det kogende vand udover dadlerne og lad dem ligge i 20 min. eller længere tid
- Si vandet godt fra dadlerne og blend (jeg bruger en minihakker) dem med kokosolie (er din kokosolie meget fast skal den smeltes først)
- Blend derefter mandler, græskarkerner og sesamfrø med (er minihakkeren for lille kan du bare blande alle dele sammen i hånden til sidst)
- Tilsæt nu et nip havsalt, rå kakaopulver og vanilje pulver og rør det godt sammen
- Tril massen til kugler eller hvordan du ønsker og stil dem i køleskabet
- Kan trilles let i tranebær pulver for et syrligt twist
Det er altså en skøn snack og så er den tilmed sund med masser af vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer og nærende fibre, der kan bidrage til en sund fordøjelse.
Velbekomme!
Kærligst Tina
