Sødekartoffel med kålfyld

Sødekartoffel med kålfyld

Ja, jeg spiser mange sødekartofler, og jeg elsker det! Det er sådan en hudvenlig-fødevare 😉 Forleden besluttede jeg mig for at variere det ved at tilføje kål. Kål hjælper blandt andet kroppen med at udskille affaldsstoffer og brugte hormoner, som mange af os kvinder godt kan have brug for hjælp til.

Her får du min opskrift på sødekartofler med kålfyld: 

2 sødekartofler
200 gr. blomkål
1 fed hvidløg
1/2 tsk. havsalt
1 tsk. karry
1 tsk. stødt gurkemeje
3 store spsk. kokoscreme (Den fede del i kokosmælken)
1 tsk. kokosolie til stegning (Eller “flydende guld”)
1 lime (saften herfra) 
Eventuelt cashewnødder som topping

 

Søde kartofler med fyld
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Start med at vaske sødekartoflerne grundigt.
  • Læg sødekartofler på en bageplade og kom dem i ovnen i 40-60 min. til de er bløde og møre.
  • Vask blomkålshovedet grundigt og skær/pil det i små buketter.
  • Kom karry og gurkemeje på en tør pande og steg det ved lav varme, så giver det mere smag. Det må ikke blive sort, men svitses gerne i 1 min.
  • Skær hvidløget i små stykker og svits det sammen med kokosolie, karry og gurkemeje på panden.
  • Kom blomkålen i og svits det i yderligere 5 min.
  • Kom nu limesaft og kokoscremen i og lad retten simre under låg i 15 min.

Der skal være bid i blomkålen, men uden at de bliver rå. Smag evt. til med ekstra salt.

Skær sødekartoflerne på langs og fyld dem op med blomkålsmassen. Top eventuelt med cashewnødder.

Velbekomme.

Kærligst
Tina

Tilbage til bloggen