Salt-chokolader med nødder

Salt-chokolader med nødder

chokolade opskrift

Når den søde tand melder sig, elsker jeg at have sunde alternativer i køleskabet. Det havde jeg ikke i går og så måtte jeg jo i gang med at lave noget sød og lækket. Den søde tand skulle jo plejes 😉 Jeg har før lavet noget lign. men de blev alligevel en smule anderledes. Det tog mig 10-15 min. at bikse sammen og så skulle de ellers bare tørre i køleskabet, hvilket tog længst tid.

Opskriften giver 12-15 stk.

2 håndfulde mandler (ca. 60 gr.)
1 håndfuld cashew nødder (ca. 30-35 gr.)
5-6 friske dadler (kan undlades, men giver en dejlig sødme)
80-100 gr. mørkchokolade (Jeg brugte 85 % øko)
Flagesalt

Først skal det siges at alle nødder kan bruges. Bruger du valnødder skal de dog ikke ristes på panden som er første step.

  • Blend/hak nødderne groft og kom dem på en varm tør pande. Nødderne skal ristes ganske let. De må ikke tage farve og panden skal ikke være for varm. De sunde fedtstoffer i nødderne skal ikke påvirkes, så det er ganske let du rister dem.
  • Sluk for varmen og kom grove stykker chokolade på panden sammen med de ristede nødder. Chokoladen vil smelte lige så forsigtig og du kan blande nødderne sammen med den smeltet chokolade. Igen, panden må ikke blive for varm, for så går det også udover chokoladen.
  • Er der en sten i dine dadler skal den fjernes. Hak nu dine dadler i mindre fine stykker og tilsæt dem på panden med nødder og den smeltet chokolade. Bland massen godt, så alt er dækket af chokolade.
  • Tilsæt en smule flagesalt. Omkring hvad du kan have mellem to fingre-altså en lille nip flagesalt (eller havsalt).
  • tag en teske og form små stykker salt-chokolader på en stykke bagepapir på et skærebræt og kom dem i køleskabet i omkring en time eller fryseren i 30 min. Chokoladen skal gerne helt størknet.

Velbekomme!

Kærligts Tina

Tilbage til bloggen