Så har jeg bagt igen og denne gang blev det nogle velsmagende søde müsliboller. Jeg tænkte det var en god weekendopskrift til jer.
De vil i hvert fald passe godt til brunch bordet eller til hyggen om eftermiddagen. Vejret byder i hvert fald på hyggen og lune boller.
De er selvfølgelig glutenfri, men det kan du ikke smager 😉
Opskriften på ca. 10-12 stk.
- 30 gr. hakket mørkt øko chokolade
- 1 dl. rosiner (lagt i blød i mindst 15 min.)
- 1/2 dl. *blandede frø/kerner (lagt i blød i mindst 15 min.)
- 50 gr. Boghvedeflager (**eller glutenfri havregryn)
- 130 gr. fuldkornsrismel
- 100 gr. fuldkornsmajsmel
- 3 spsk. loppefrøskaller
- 2 spsk. god honning
- 1 lille tsk. havsalt
- 1 stor tsk. tørgør
- 5 dl. vand
Sådan gør du
- Start med at ligge rosiner og frø/kerner i blød i rigeligt med vand (Du kan sagtens gøre det i samme skål. Vandet skal smides ud bagefter).
- Tag så en anden skål og pisk med et piskeris loppefrøskaller og vand sammen.
- Lad det stå 5 min. til det begynder at blive en let tykkere gelé.
- Kom så honning i og få det opløst i massen.
- Tilsæt nu resten af ingredienserne og pisk det sammen med et piskeris.
- Dejen skal gerne stå til hævning i 30 min. et lunt sted.
- Form bollerne efter de 30 min. og lad så bollerne efterhæve på pladen i 30 min.
- Bag bollerne ved 200 gr. varmluft i 30-35 min.
*Jeg brugte hørfrø, solsikke og græskarkerner.
** Havregryn er i sig selv naturlig glutenfri, men da de bliver produceret sammen med glutenholdige sorter, kan der være rester af gluten i.
Næste gang vil jeg erstatte tørgær med 2 tsk. bagepulver da det går langt hurtigere og stadig en god luftig konsistens.
Når du bruger bagepulver slipper du nemlig for hævningstiden og kan bare dem efter dejen blot har stået i 5-7 min. i en skål.
Velbekomme.
God weekend!
Kærligst Tina