Nem velsmagende glutenfri pizza

glutenfri pizza

Glutenfri pizza med havre- og rismel

Vi havde lyst til pizza i går, så jeg fik hurtigt bikset en nem pizzabund sammen. Jeg er ret overrasket over, hvor nemt og hurtigt det er at lave glutenfri brød, fordi det ikke skal hæve (i hvert fald ikke den variant). Det er dog også taget mig tid at have knækket koden på glutenfri brød 😉

Opskriften kommer her og svarer til små 8 pizzaer

  • 5 dl. vand
  • 2 spsk. Loppefrøskaller
  • 100 gr. havregryn (malet til mel)
  • 200 gr. fuldkornsrismel (+ lidt du skal bruge når du skal forme pizzaerne)
  • 1 spsk. kokossukker
  • 5 gr. herbamare (Den smager bare forrygende!)
  • 2 tsk. bagepulver
Glutenfri pizza

(Glutenfri pizza med havre- og rismel)

Start med at tænde ovnen på 220 gr. varmluft. Kom derefter vand og loppefrøskaller sammen. Det skal piskes for, at der ikke kommer klupper. Lad det stå 5-7 min. til det bliver en gelé.

Kom så resten af ingredienserne i lidt efter lidt og pisk det sammen. Dejen er stadig ret våd. Lad den stå i 10 min. og så kan du former 8 små pizzaer med hænderne. Du skal bruge ekstra fuldkornsrismel, fordi det er en smule klistret.

Bag så bundene i 10 min. og kom derefter den ønskede fyld med toppen. Jeg har snydt og købt en tomatsovs (I glas eller karton, helst ikke dåse, så vidt det er muligt) og kommet lidt ekstra tørret oregano og tørret basilikum på.

Vi har toppet vores med økologisk oksekød, rødløg, champignon og fetaost lavet på gede- og fåremælk.

Bag dem yderligere 20-25 min. alt efter din ovn.
Velbekomme!

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen