Lakridsbar med dadler

Lakridsbar med dadler

(Indlægget indeholder affiliate)

Til jer der så med på min instastory, så ved i at disse lakridsbare smagte suverænt, men de blev dælme ikke særlig pæne! Så jeg fik kun taget et enkelt (nogenlunde) billede 😉

Jeg kunne så godt tænke mig at lave endnu flere opskrifter med (sundere) søde sager, fordi jeg synes det er et godt alternativ. Så her kommer mit første bud på en lakridsbar.

Opskriften giver ca. 10 stk.

Kiksebunde

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 gr. varmluft
  • Start med at varme kokosolie forsigtigt op i en gryde og kom honning heri.
  • Blend derefter havregryn til mel. Jeg blendede mine helt fint, for at gøre dem mest som almindelige kiks.
  • Kom alle andre ingredienser sammen og få samlet dejen så godt du kan.
  • Stil dejen på køl i 10-15 min. da den så vil være lettere at rulle ud.
  • Tag lidt ekstra rismel ud på bordpladen og rul dejen ud, så de har en tykkelse som kiks har. Dejen smulrer let, så tag evt. lidt dej af gangen. De må ikke være for tynde, så bliver de hårde og kedelige.
  • Jeg skar mine kiks i aflange firkanter med ca. målene som en almindelig snickers bar 😉
  • Kommes på en bageplade og bages i ca. 8-12 min. på 180 grader varmluft.
  • De skal være let gyldne, men endelig ikke for meget!

Lakrids-dadel-massen

Sådan gør du

  • Fjern stenen fra dadlerne
  • Læg dadlerne i blød i kogende vand i 15 min.
  • Si vandet fra dadlerne og blend dadlerne til en fin masse. Der må gerne være en smule vand på dadlerne, da massen så bedre kan blendes.
  • Kom lakridspulver, citronsaft og havsalt i og smag evt. til om du ønsker mere lakridssmag.
  • Kom dadelmassen i en sprøjtepose eller en almindelig pose hvor du skærer hjørnet af.
  • Kom dadelmassen på kiksebundene i et godt tykt lag.
  • Stil kiksene med dadelmassen i fryseren i mindst en times tid- måske mere, for at dadelmassen er frosset og stiv.
  • Når dadelmassen er stiv kan du overtrække med dem smeltet mørk chokolade og det var her mine konditor evner ikke var så gode. 😉

Velbekomme! Jeg håber jeres bliver kønnere end konditor Tina’s gjorde 😉

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen