Svampet gluten- og mælkefri bananbrød

Svampet gluten- og mælkefri bananbrød

Årh den søde tand!

Meget går galt med mine opskrifter, fordi jeg tænker, at det skal være så pokkers sundt med masser af grøntsager, men denne opskrift laver jeg ikke om på, da den smager såå skønt. Dette bananbrød er lækker svampet og er super nemt at lave, men tager lidt tid i ovnen.

Her kommer opskriften på et bananbrød

  • 3 æg
  • 3 modne bananer
  • 120 gr. *glutenfri havregryn (almindelige hvis du tåler det)
  • 1/2 dl kokossukker/sukrin gold
  • 50 gr. kokosolie (Eller øko smør, denne gang brugte jeg halvt af hvert)
  • 1 tsk. bagepulver
  • Et nip havsalt
  • Evt. 2 tsk. kanel
  • Evt. 1 tsk kardemomme
  • Evt. 50 gr. hakket mørk chokolade

Æg piskes med kokossukker, mos bananerne, smelt kokosolien/smør, blend havregrynene let til en grov mel og pisk alle ingredienser sammen.

Bages i ovnen i 40-45 min. ved 180 gr. Lad den gerne køle helt af så bananbrødet sætter sig og top med et godt lag økologisk smør.

*Havre er i sig selv glutenfri, MEN da havren bliver produceret sammen med glutenholdige kornsorter vil det smitte af på havregrynene. Jeg bruger selv glutenfri havregryn, men sommetider vælger jeg dog blot den økologiske slags. Forsøg dig frem og se hvad du tåler.

Velbekomme!

Kærligst Tina Lykkegaard

Tilbage til bloggen