Gateau Marcel Kage

Gateau marcel chokoladekage

Lækker, fluffy chokoladedrøm

Dette skal du bruge:

  • 200g mørk chokolade (evt. med havsalt), finhakket
  • 200g smør
  • 4 æggehvide, (170 g)
  • 170g kokossukker
  • 7 æggeblomme, (130 g)

Sådan gør du:

Kom smør og chokolade i en skål over et vandbad. Smelt det under omrøring og når det er smeltet tages skålen af varmen.
I en ren skål piskes æggehvider næsten stive og så kommer du ca. 50g kokossukker i og pisker færdig.
I en anden skål piskes æggeblommerne med resten af sukkeret til en skøn luftig æggesnaps. Rør smeltet smør og chokolade i blandingen og rør det nænsomt til det er en ensartet masse.
Vend med en dejskraber et par spsk. æggehvideskum i og dernæst vendes forsigtigt resten af de piskede æggehvider i, til det bliver en let og luftig chokolademousse. Det er vigtigt at man er lidt forsigtig her, så al luften ikke slåes ud af æggehviderne og dejen klasker sammen.
Smør en springform (18 cm.) med smør og beklæd derefter med bagepapir i bunden.
Kom halvdelen af chokolademoussen i formen og bag den i cirka 25 minutter i en forvarmet ved 175 grader varmluft
Den anden halvdel chokolademousse stilles i køleskabet.
Når kagen i ovnen er færdigbagt – den må meget gerne være en anelse ubagt i midten – tages den ud af ovnen og stilles i køleskabet i formen i 30 minutter, til den er kølet af.
Fordel derefter resten af chokolademoussen på den afkølede kage og lad kagen hvile på køl i nogle timer eller til dagen efter.

Tilbage til bloggen