Chokolade muffins med cashewnødder

Chokolademuffins med cashewnødder

Chokolade muffins! Når den søde trang kalder, så må man jo i køkkenet og lave noget sødt (sundt) og lækkert! Jeg fik derfor lavet disse svampede muffins med chokolade.

De er som altid glutenfri, mælkefri og uden raffineret hvidt sukker, fordi vi som oftest får så rigeligt af det, så kan vi undvære det, synes jeg det er det mest optimale.

Opskriften giver 8 muffins

  • 150 gr. limabønner (andre bønner kan også bruges)
  • 1/2 banan
  • 15 friske dadler (Ca. 110 gr.)
  • 100 gr. 85 % chokolade
  • 1 tsk. uopvarmet honning (Kan sagtens undlades, men gør dem mere søde)
  • 100 gr. cashewnødder (Eller andre nødder)
  • 2 spsk. kokosolie
  • Saften fra en appelsin
  • 1/2 tsk. havsalt
  • 2 tsk. chiafrø
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Tag stenen ud af dadlerne og hæld kogende vand over. Lad det stå i 10 min. Hæld derefter vandet fra.
  3. Smelt chokolade og kokosolie ved meget svag varme.
  4. Blend/hak cashewnødderne groft.
  5. Kom banan, drænet dadler, bønner, chokolade, kokosolie og appelsinsaft en skål undtagen HUSK og bagepulver.
  6. Brug en stavblender til at blende det hele til en fin masse. Kom derefter loppefrøskaller, bagepulver og cashewnødder i.
  7. Pisk det sammen.
  8. Lad dejen hvile i 7-10 min. Derefter hældes den i muffinsforme og bages ved 180 gr. i cirka 25-30 min.
  9. Lad dem køle helt af så de kan sætte sig.

Velbekomme!

Kærligst
Tina

Tilbage til bloggen