I går lavede jeg denne lækre brownie, som egentlig var en opskrift på muffins, som i fik forleden. Fik du den ikke set, så er den HER!
Denne gang lavede jeg portionen lidt større. Dertil synes jeg også lige den skulles toppes med chokolade-topping!
Det kan du jo undlade, hvis du synes, men det gør den lige ekstra lækker.
Brownie
Det skal du bruge
- 200 gr. butterbeans fra øko dåse (andre bønner kan også bruges)
- 1 stk. lille banan
- 20 friske dadler
- 150 gr. 85 % chokolade
- 2 tsk. uopvarmet honning eller kokossukker (Kan sagtens undlades, men gør den mere sød)
- 120 gr. cashewnødder (Eller andre nødder)
- 2 spsk. kokosolie eller øko kærnet smør alt efter hvad du foretrækker
- Saften fra en appelsin
- 1/2 tsk. havsalt
- 3 tsk. chiafrø
- 1 1/2 spsk. loppefrøskaller
- 1 1/2 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Tag stenen ud af dadlerne og hæld kogende vand over. Lad det stå i 10 min. Hæld derefter vandet fra
- Smelt chokolade og kokosolie ved meget svag varme. Kom honningen heri, hvis du bruger det
- Blend halvdelen af dine cashewnødder til fint mel og den anden halvdel blender du til grove stykker
- Kom banan, drænet dadler, bønner (skyld med inden du tilsætter dem), smeltet chokolade, kokosolie og appelsinsaft i en skål undtagen loppefrøskaller, bagepulver og den grove halvdel af cashewnødderne
- Brug en stavblender til at blende det hele til en fin masse. Kom derefter loppefrøskaller, bagepulver og cashewnødder i
- Pisk det godt sammen
- Lad dejen hvile i 7-10 min. Er dejen for tynd, kom da en smule mere loppefrøskaller i
- Derefter hældes den i rund form og bages ved 180 gr. i cirka 35-40 min.
- Lad den køle helt af så de kan sætte sig.
Chokolade-topping
Det skal du bruge
- 1 dl. i blødsatte cashew nødder (Sættes i blød i koldt vand i mindst 4 timer. Gerne natten over)
- 5 friske dadler (Hæld kogende vand over og lad stå 10 min)
- 2 tsk. kokosolie
- 1 tsk. kokossukker eller uopvarmet honning
- 1/2 tsk. æblecider eddike eller citronsaft
- 1/2 dl. vand
- 3 tsk. kakaopulver
- Nip havsalt
Sådan gør du
- Skyld dine cashewnødder godt i frisk vand og si derefter vandet fra
- Si vandet fra dadlerne
- Kom alle ingredienserne i en skål og blend det hele til en fin masse
- Smag til med ekstra sødmen fra kokossukker, syre fra æblecider eddike og salt.
Tip: Du kan bruge en håndfuld flere cashewnødder og så har du en slags chokolade-nødde pålæg! Det er også guf!
Lad chokolade-toppingen stå på køl i 30-45 min. og dekorere kagen, når den er helt kold. Du kan måske nogle endu flottere tricks end jeg? 🙂
Velbekomme.
Kærligts Tina