Hvis du følger med på min instagram har du måske set, at jeg bruger cashew fløde til alt fra madretter til mine morgen smoothies.
Derfor er i også mange der har spurgt, hvordan den laves og det er nemt! Det er næsten nemmere end at gå i supermarkedet for at købe en almindelig fløde 😉
Opskrift på 500 ml. fløde
- 1 dl. usaltede cashew nødder (det er klart billigst at købe i større mængder som her)
- 4-500 ml. koldt vand (jo mindre vand, jo federe fløde)
- Evt. lidt havsalt
Sådan gør du
- Læg cashew nødder i blød i koldt vand i 1-4 timer
- Skyl nødderne godt og blend dem med rent koldt vand sammen med havsalt
- Fløden skal ikke sies (kun hvis din blender ikke er kraftig nok)
Du kan tilsætte smag som kanel, ingefær, kardemomme eller lige hvad du har lyst til. Du kan også komme en dadel i, hvis du ønsker en sød variant.
Jeg bruger denne type fløde i stort set alt, hvor jeg normalt ville bruge fløde. Eks. i en karrysovs eller i mine smoothies.
Du kan også blende en kogt kartoffel ved, hvis du skal lave en ostesovs/bechamel opskrift til lasagnen sammen med lidt muskatnød og lidt manchego ost (som er min favorit gedeost) eller gærflager for at få lidt ostesmag, men hvor det er vegansk.
Mon dette indlæg blev lidt for flyvsk? 🙂 Jeg havde lige lidt mange ideer til dig og havde lyst til at fortælle dig om de mange muligheder med cashewfløde 😉
Kærligst Tina