Der var engang der spise jeg boller og brød hver dag. Jeg elsker faktisk brød eller det gjorde jeg.. Nu får jeg det ind imellem, men i dag laver jeg det glutenfri og uden komælk, da jeg har det bedre uden begge dele.
Denne gang blev det 8 boller, hvor jeg har gemt lidt broccoli i og det giver en fremragende smag. Du kan sagtens lave dobbelt portion og fryse dem ned. Jeg brugte følgende:
70 gr. fuldkornsrismel
70 gr. fuldkornsmajsmel
60 gr. fine havregryn*
60 gr. revet broccolistok
3 spsk. loppefrøskaller
1 tsk tørgær
En lille tsk. havsalt (Ved du hvorfor jeg bruger havsalt? Hvis ikke kan du læse det HER)
1 spsk. flydende olie (Jeg brugte “flydende guld” 🙂 )
1 stor spsk. honning
3 dl. vand
*Havregryn er i sig selv glutenfri, men de bliver produceret sammen med glutenholdige sorter og derfor kan der spores gluten i almindelige havregryn. Det er dog meget lidt og tåles som ofte ved intolerance overfor gluten, men IKKE ved gluten allergi!
- Start med at komme vand og loppefrøskaller sammen. Det bliver efter 3-5 min. lidt gelé agtig.
- Bland derefter honning ned i skålen med vand og loppefrøskaller. Pisk honningen ud så godt du kan.
- Riv broccolistokken fint og kom det i.
- Kom alle andre tørre ingredisener sammen i en anden skål og bland det godt.
- Hæld nu de tørre varer ned i gelé masse og pisk/ælt det så godt du kan.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 30-60 min.
- Form bollerne med våde hænder og lad dem gerne efterhæve 30 min.
- Bages ved 200 gr. i 30 min.
Toppes gerne med min avokado mos, som du kan finde HER 🙂
God weekend.
Kh Tina