For at dæmpe inflammationen i kroppen eller forebygge inflammation er denne grønne pesto guld værd. Brug den til alt – det gør jeg i hvert fald! Jeg bruger ofte mange forskellige krydderurter og blender det hele.
Lav en stor portion så du har det hele ugen. Typisk bruger jeg mest af basilikum, og persille. Krydderurter som salvie, ramsløg, oregano, purløg, citronmelisse, timian, estragon bruger jeg knap så meget af og sommetider lidt rucola.
Denne pesto er lavet kun af persille og opskriften er nogenlunde sådan
- Et STORT bundt persille med stilke
- 2 spsk. let ristet pinjekerner/mandler/græskarkerner (Sommetider undlader jeg helt)
- Citron saft fra en lille halv citron
- Havsalt (Jeg bruger maldon eller urtekrams havsalt)
- Et lille hvidløg25-30 gr. manchego ost (Er en gedeost som smager lidt alla parmesan- min favorit)
- 1 dl. olivenolie (Måske mere alt efter hvilken konsistens du ønsker)
Det hele blendes og stilles på køl, da den smager bedst kold og når den har trukket nogle timer. Persille indeholder store mængder c-vitamin som er med til at bekæmpe inflammation i huden.
Persille er også med til at rense vores blod og har anti-age næringstoffer i sig! Persille i sig selv indeholder så mange vitaminer, mineraler og SUPER-stoffer som vil få dækket vores behov ind ved blot 1-2 spsk. dagligt.
Derudover smager det jo skønt…
Kh Tina