Vigtigheden af en god vitaminpille til store og små

Vigtigheden af en god vitaminpille til store og små
vitaminpille (Indlægget skrevet som et samarbejde med Biosym) Det er ikke nogen hemmelighed, at et af mine favoritemner i mit fag er kosttilskud! Det har alle dage fanget mine store interesse, fordi jeg synes det er et vigtigt emne. Min erfaring og min holdning er, at vi desværre ikke kan spise os til de rette næringsstoffer gennem vores kost. Der er dog mange holdninger til dette, så dette er min holdning og jeg er glad for at kunne skabe resulater hos mine klienter, som jeg også anbefaler at tage kosttilskud. Du kan ikke blive sund bare af at spise en vitaminpille, men jeg tror på, at sundhed er meget mere nuanceret og kræver mere end det. Du skal spise varieret, motionere, have det godt og meget mere. Mange mener faktisk også, at de spiser varieret, så jeg vil udfordre dig til at tage et billede af ALT, hvad du spiser de næste 3-5 dage og læg så mærke til hvad du egentlig spiser. Min erfaring er, at vi rigtig ofte spiser meget af det samme. Sommetider er doseringen af eksempelvis vitaminer i vores kost heller ikke tilstrækkeligt og specielt ikke, hvis vi er gravide, ønsker at blive gravid, børn, teenagere, syge, stressede, ældre mennesker, ikke varieret kost eller træner meget. Min påstand er faktisk at vi er MEGET få der ikke passer i overstående eksempler, hvis de overhovedet findes. Officielt anbefales det at spise mindst 600 gr. grønt og lidt frugt om dagen. Jeg selv kan sommetider have svært ved at nå op på 600 gr. Jeg tænker ikke, at jeg er den eneste? :) vitaminpille Når jeg så skriver dette, kan det være du får lyst til at tage kosttilskud, men inden du smutter i supermarkedet og køber en vitaminpille, vil jeg gerne stoppe dig! Kosttilskud skal være af kvalitet, fuldstændig som jeg synes din kost også bør være. Meget billigt mad er oftest ikke sundt og det samme med kosttilskud. Mange kosttilskud er syntetiske samt med med ikke-aktive vitaminer og det betyder at kroppen ikke forstår at bruge det. Det kan endda blot ophobes i kroppen og det er suverænt dårligt. Din krop har travlt nok med at afgifte dagligt, så lad være med at gøre kroppen en bjørnetjeneste. Jeg er glad for at tage en vitaminpille året rundt og jeg skifter ofte mærke, da jeg oplever at alle vitaminpiller har fordele og ulemper. Igen synes jeg det skal være varieret. Som voksen synes jeg, at du skal vælge en vitaminpille uden jern, da jern kan ophobes i kroppen, så hvis du ikke har behov for det, er det ikke godt for dig, men har du behov for det er det vigtigt ofr dig! Du kan med fordel få målt dit jern-niveau hos din læge, så ved du om du skal tage en vitaminpille med eller uden jern. Det samme gælder efter min mening gravide. Jeg selv ved gennem en gentest, at jeg hurtigt ophober jern. Så husk på at vi alle er forskellige. Jeg tager selv Biosym OmniX lige nu, som en god all-araound og hvis jeg havde små børn ville jeg give dem tyggetabletten Biosym Omnimini, som smelter på tungen. Ulempen for mig at se er, at de indeholder sødestoffer, som jeg ikke er vild med, men mange andre indeholder en del sukker og næsten ingen vitaminer/mineraler. Når bøtten så er tom, ville jeg tage en anden og skifte mellem 3-4 præparater, men ALTID i organisk form. Du kan altid få god vejledning i din helsekost, og husk, at vores kroppe er forskellige og kan reagere forskelligt på vitaminerne. Ovenstående er min egen erfaring. Kærligst Tina vitaminpille til børn
Tilbage til bloggen