Tanja fortæller "Et liv som allergiker"

Tanja fortæller "Et liv som allergiker"

Jeg har haft besøg af de søde piger fra Miild tidligere på bloggen og derfor fortæller Tanja om hendes liv om allergiker.

På billedet ovenfor se du, hvordan smukke Tanja ser ud efter en alvorlig allergisk reaktion.

Det ser ret vildt ud! Jeg synes det er spændende med nye inputs og der håber jeg også du synes.

Kærligst Tina

En femtedel af Danmarks befolkning har allergi. Det kan i dag kaldes, en folkesygdom. Allergi udarter sig på mange måder. I dag vil jeg dele med jer, hvordan min allergi påvirker mig.

Jeg har altid haft allergi. Både min mor og far har det, og det er sandsynligvis derfor at udviklede det. Jeg er vokset op på en gård, på Fyn. Her havde vi katte, hunde, geder, høns og en hest.

Derudover, var somrene fyldt af pollen i luften, både fra det store birketræ i haven, fra græsset og fra kornet på markerne. Jeg drømte tit, at jeg var blind. Disse drømme blev ofte til en nær-virkelighedsfølelse om morgenen, efter en god nattesøvn.

Jeg kunne simpelthen ikke åbne mine øjne, pga. alt det “puds”, der havde dannet sig i nattens løb. Jeg famlede mig ind til min mor, og hver morgen fjernede hun det med kamillethe.

Senere i mit liv, husker jeg utallige angreb af nældefeber. Jeg kalder det angreb, da det føles sådan! Røde knopper overalt på arme, ben eller mave. Det klør og svier konstant.

Jeg har derudover, også oplevet hævede øjne, samt hævet ansigt. Næsten hver aften i sommerperioden er mine øjne irritable, de klør og danner det hvide puds. Hvorfor kom mon disse angreb af nældefeber?

Lægerne kunne ikke give et svar. Blot at kroppen indimellem kan reagere ekstra voldsomt, og at krydsallergi evt. også kan være en faktor.

Allergiske reaktioner, er en del af mit liv. Og det er okay. Jeg har valgt, i mit voksne liv, at gøre alt hvad jeg selv kan, for ikke at belaste min krop ekstra og unødigt. Jeg kan ikke styre naturen (heldigvis).

Så det, at jeg er allergisk overfor forskellige ting i naturen, er hvad det er. Men jeg kan selv styre, at undgå at belaste min krop, med farlig kemi. Derfor, er alt i mit hjem uden parfume.

Selv min kæreste bruger parfumefrie produkter, og helst med tre certificeringer. Jeg sover ikke med åbent vindue, hvis pollentallene på græs og birk er høje. I de perioder, hænger mit vasketøj heller ikke udendørs.

Jeg skifter sengetøj min. en gang om ugen, for ja, jeg er også meget allergisk overfor støv. Jeg har derudover, en allergi- og astmavenlig dyne.

Ville jeg leve som jeg gør , hvis ikke jeg havde allergi? JA, det ville jeg i hvert fald, med den viden, jeg på nuværende tidspunkt besidder. Jeg er tilhænger af “back to nature”-filosofi.

Jeg foretrækker at fjerne e-numre, parabener, hormonforstyrrende stoffer osv., fra min hverdag. Jeg ville elske at lave og dyrke al min mad selv, og derved undgå overflødige kemikalier, tilsætningsstoffer osv. Jeg vil til enhver tid, gøre mit bedste for at passe på min krop, og leve med naturens luner.

Og så vil jeg gerne hjælpe til med, at passe på denne jord. Jeg bestræber, at se på det brede billede. Og her ser jeg, at de produkter vi alle bruger, og den mad vi producerer og fortærer, er fyldt med kemi, der skader vores jord, vi lever på.

Det er måske idealistisk og en smule naivt, men jeg har taget et valg, og det valg gør mig stolt.

Billede af Tanja

Min allergi har drevet mig til, at jeg sammen med Tine skulle skabe Miild. Det er jeg så taknemmelig for. Vi er mange der har allergi, og vi fortjener alle at kunne bruge makeup, uden at være nervøse for konsekvenserne.

Jeg glæder mig til at Miild makeup kommer i handelen, senere på året.

Se endnu mere her www.thisispure.dk

Tilbage til bloggen